Kingslandpappan

Hipp hipp hurra, det är djurens födelsedag🐴🎶🎂
(null)

(null)


I förra veckan blev Moria 10 år, närmare bestämt i lördags. Detta måste såklart firas. Vad ska man då bjuda en häst på? A hade en klar uppfattning att det måste ju vara en "tårta" med morötter, äpple och knäckebröd. När Moria firades så var det med  sång, tårta och present, precis som vilken familjemedlem som helst. Det enda man kanske kunde anmärka på var kanske hennes bordsskick...morötter och knäckebröd bokstavligen flög omkring, det var nog gott. Även Mumin passade på att fylla under den  gångna veckan, 10 år även han. Det var alltså fullt pådrag i stallet i veckan. Tror att båda hästarna tyckte om att bli lite extra ompysslade😀🎂. 
 
Konceptet med  öppen bana har återigen testats. Dels på VRF:s fina gräsbana förra helgen men även ute i Landsbro igår. Rätt häftigt att det finns så många ridhus runtomkring. Vi åkte in i Landsbro, körde igenom samhället och sen korsade  vi en garageuppfart och där fanns sedan en anläggning med både ridbanor och ridhus.

De hade byggt upp en bana med en massa fina hinder, en del såklart svårare än andra för både häst och ryttare. Vårt mål med denna utflykt var mest att lasta, lossa  och lasta igen och helt enkelt testa att ta med Moria på en utflykt. Vi har ju inte varit ute med henne innan nån annanstans än i Alseda. 
Hursomhelst väldigt trevligt då vi var några som åkte tillsammans och som sedan avslutade med fika, bland annat en smaskig "kärleksmums" som familjen KW hade med sig. 👍🍩☕️

(null)

Under gårdagens tur fick man även upp ögonen för en sak som man måste öva på, nämligen att backa med släp. När vi precis hade svängt ut från anläggningen i Landsbro så möter vi ett annat ekipage med hästsläp. Här märktes det tydligt att Peter W är en van husvagnsförare som nog har backat in på en och annan trång campingplats med ett släp längre en dagens hästtransport. Tror nog att jag får ta lite lektioner här sedan för att fixa detta....

Imorgon  är det dags för nästa utflykt. Då ska vi till Vrigstad och vara med på en sk programridning för en dressyrtränare, Susanne Gielen. En variant där man rider sitt dressyrprogram, får en poängbedömning men även får tips och lite coachning på det man behöver öva mer på, helt enkelt en blandning mellan träning och "tävlingsbedömning". 

A nämnde för E och mig igår att nu när vi har både häst och kanin och ändå inte kan åka iväg så mycket, skulle vi inte kunna skaffa hund nu också?? A började snabbt googla efter hundar till salu, hon kollade hur mycket pengar hon hade och hon började läsa på om hundar. 

Vi har ju innan sagt nej till kanin och häst. Nu säger vi nej till hund. Vi har som ni vet både 2 kaniner och häst nu...kommer vi att kunna stå emot denna gången, eller??? 

Om inte så blir det ytterligare födelsedagar att fira för den här familjen, för jag antar att man även firar hundar så som man gör med både kaniner och hästar...