Att planera ett ridläger....
(null)

I torsdags kväll  var det dags att skjutsa ut Moria till Åstratorps Stuteri. Det var nämligen dags för avslutningsläger med ridgruppen. A+N+S och deras hästar installerade sig och kunde även passa på att ta ett ridpass i ridhuset. Sen så var  det bara att åka hem för att sedan på fredagen gå upp tidigt och åka ut till Alseda och börja själva lägret. 

Hur började detta egentligen? Jo, vid nåt tillfälle hade E och Barbro M pratat om att det skulle vara kul att ha nån aktivitet med hästarna ute på deras gård i Alseda. När det så var dags för avslutning så kläcktes idén att ha ett litet ridläger. När E får höra sånt så går hon genast in i "planeringsmode". 

Under några timmar senare på kvällen så skrevs ett program ihop ett antal samtal ringdes  och SMS skickade till Barbro, Susanne och Hanna M mfl  gjordes och så togs det första utkastet till program fram. 

Programmet innehöll en mix av olika aktiviteter. Det var dressyr och hoppträning, uteritt, sadelvård, teoripass, fika, bad, lunch och övernattning hemma hos de olika lägerdeltagarna. De fick skriva ner sina kort- och långsiktiga mål för sommaren och hösten och de fick även titta på några andra ryttare som hade lektion samtidigt som de fick ha hörsnäckor i öronen för att höra tränarens kommentarer. 
(null)


Lägret avslutades med programridning i ridhuset i söndags där de fick visa upp hur mycket de faktiskt utvecklats under terminen. Det reds både programmen Lätt C:1 och Lätt B:1. 
(null)


Kicki kom också på besök med sin väldigt fina häst Irma och de red programmet Lätt A:1. Dagen till ära hade Irma fått en tjock fin fläta i manen och i den satt små glittriga pärlor, nåt som alla tjejerna tyckte var riktigt fint. Det blev ju inte sämre sen när de fick varsin av dessa pärlor. 

Även L och T fick vara med under själva programridningen och de gjorde det riktigt bra trots att de bara ridit programmet ett fåtal gånger. Lite extra pirrigt var det nog, men alla tjejerna känner varandra så bra och hjälps åt med det mesta så det var nog ett bra tillfälle att ha sin programridningsdebut. 
(null)

Efter en gemensam genomgång med feedback om hur det gått så var det såklart dags för den obligatoriska rosettutdelningen. Man kan tydligen inte ha för många rosetter... 
(null)

Tre intensiva dagar avslutades med ett välförtjänt bad ute i Lammåsa för både barn och föräldrar. Riktigt skönt att svalka av sig i sjön. När man sen hade badat, fikat och "chillat" lite så började vi faktiskt prata om att det här var ju kul, vi kanske skulle kunna göra nåt liknande igen på nästa lov, eller kanske bara över en helg. Tror nog att E:s planeringshjärna började snurra igång igen....

Ett stort tack till Barbro och Janne på Åstratotps Stuteri för att vi fick ha detta läger ute hos er, det var riktigt uppskattat av både barn och föräldrar 👍😀.  Vill också rikta ett stort tack till Susanne H som hållit i de flesta ridpassen och programridningen 🙏🙏👏