Kingslandpappan

Hoppträning, Hannaträning och Hästisträning
(null)

I lördags var det dags för Moria och A att för första gången vara med på en hoppträning. Träningen leds av Karin E och det är
med stor inlevelse och entusiasm som hon lotsar alla eleverna i hur de ska tänka och göra för att det ska bli bra.  Det är allt från att ge lite extra mod till tekniska tips på hur man ska tänka när man närmar sig och ska hoppa ett hinder. Mycket att ta in när man sitter däruppe på hästryggen. Själv har ju ju svårt att bara förstå vilken ordning de ska hoppa alla hinder. 

På söndagen var det dags för L att ha sin "vanliga" lektion. Även här var det dags för hoppning, självklart var Kurre redo för detta. L gjorde även en stark insats när det var dags att hämta spån till några boxar i stallet. L kan både ösa spån och köra skottkärran alldeles själv, hon har en stark vilja👍. 

Strax efter det körde Astrid ett pass för Hanna. Många bra tips, gör många avbrott, gör en volt, gör en till, håll så här...bra med en instruktör som verkligen känner till hästens alla kunskaper och egenheter...

Idag måndag så fick Linnea agera "Hästiselev".  Då tanken är att Moria snart ska börja gå lite andra lektioner så måste man ju öva på att gå runt med en föräldrar bredvid hållandes i grimskaft och att man får ett litet barn "uppkastat" på ryggen. Linnea fick således bli upplyft på Moria och sen leddes de runt av E. Moria fann sig väldigt bra i denna övning och Linnea fick hjälpa till att skritta fram M inför A:s fortsatta ridning. 

Ytterligare utmaning denna veckan var att E tappade rösten. Från i fredags till och med idag så har E varit mer eller mindre tyst....Barnen tyckte det var ovanligt tyst hemma😀. Detta gjorde att jag fick agera "ridlärare" efter instruktioner i form av teckenspråk från E.... Det som var kul var att även när man skulle fråga E om nåt så började även jag att gestikulera vilt med armar och händer och man pratade mycket högre. Intressant att man gör så, det var ju rösten INTE hörseln på E som var påverkad😀. 

Att vår förening är i behov av mer pengar för att kunna driva verksamheten på ett tillfredsställande sätt är nog ett faktum som vi och många av landets ridklubbar ställts inför. Senaste insatsen som pågår på VRF nu är att vi säljer sk Sportlotter, en lott där man dels kan vinna pengar, bilar och resor men även bra rabatter. Det fina med denna lott är att det är lokala rabatter som är framförhandlade i många av Sveriges kommuner. Tex kan nämnas att de lotter vi sålde till barnens farmor/farfar som inte bor här i Vetlanda bland annat erbjöd en rabatt på Coop på 100kr om man handlade för 500kr, dvs om man köpte en lott för 50kr så kunde man med enkelhet få tillbaka detta dubbelt upp mha den rabatt man fick. En vinst för både den som köper lotten och ett bra försäljningsargument. Att sen farmor lyckades skrapa fram en vinst på 50kr gjorde inte saken sämre. Passa på att stödja din lokala förening genom att som i detta fall köpa en lott med möjlighet till mycket rabatter, och kanske till och med en vinst, bra för alla!! 😀.