Den stora släpfrågan....
Många gånger när man åkt förbi olika ridklubbar och stall har man slagits av tanken att "oj vad många hästsläp som står där, måste alla verkligen ha varsitt släp, de verkar ju mest bara stå parkerade". Tror att detta är ungefär samma fenomen som varför  varje  villaägare har en egen gräsklippare...den används ju inte heller speciellt ofta. 

Svaret är enkelt, alla vill ha tillgång till sitt släp eller gräsklippare precis när man själv vill. Man vill inte vara beroende av någon annan, man vill inte planera för när man exakt vill ha sitt släp. 

Gällande både klippare och släp så är det ju så att de nog används samtidigt också. Gräset ska ju klippas när vädret är fint och släp ska ju användas tex när "alla" ska åka på tävling. En ytterligare fördel med att ha ett eget släp som man har tillgång till är att om man behöver åka akut nånstans till tex veterinären. Då har man sitt släp, man vet hur det fungerar och att man får dra det på sitt körkort. 

Efter ovanstående resonemang så kom vi också till insikt i att vi nog också behövde ett eget hästsläp. Jag började kolla runt och hittade tillslut ett släp som passade oss. Ett släp som gjorde att vi kunde köra relativt många kilo på vårt B96 körkort. Under året har vi haft förmånen att få låna ett släp av fam Mattsson och det var ett liknande släp som vi sedan valde att köpa. Bara att slå till alltså 😀👍.
(null)
(null)

Premiärturen (med hästar i) gick till Alseda i onsdags. Lite extra spännande att lasta hästarna i sitt alldeles egna släp. Både Bella och Moria gick på utan problem. A skulle rida tillsammans med Hanna M med coachning av Susanne H. L ville hellre ta ut Bella på en skogstur så hon och jag tog oss en skön promenad i det fina vädret medan Moria och A hade träning inne i ridhuset. 
(null)

Förra fredagen fyllde Bella år, en tårta med knäckebrödsbotten, morötter och äpple blev det till födelsedagsfesten, mums tyckte Bella. Självklart blev det lite paket också. Moria fyller på söndag, finns nog viss chans att det blir tårta och presenter då med. 
(null)

En ytterligare utflykt gjordes i lördags. A skulle vara med en kompis och då passade jag, L och E på att hälsa på Kurre. När vi kom fram till hagen så såg vi honom inte först, men när L ropade på honom så kom han springandes. Han kände nog igen rösten på sin gamla ryttare🐴😀. 
(null)