Tema nytt...
Under senaste tiden har det varit mycket nytt på gång för oss. Bland annat har vi fixat lite nya täcken till BellAmie. Det ska ju finnas både inne och utetäcken, i olika tjocklekar..... Att hitta ett täcke som passade lilla "Bella var inte alldeles lätt  just med tanke på att hon är rätt så liten. Men till slut gick det, så nu har vi inhandlat två täcken till att börja med, det lär nog bli fler är jag rädd...

Det var också dags för Moria och Bella att komma upp i sin nya hage. Vi fick fixa till lite med staketet så att det kom upp en tråd på lite lägre nivå också, man vill ju inte att hästarna ska smita ut.😀. I hagen skulle det såklart också finnas en ny höhäck så det var bara att bygga en sån också. En lastpall, några pallkragar, vinkeljärn och lite 45*95 reglar och ett hönät så var det fixat. 

L hittade en ny produkt på Hvetlanda ridsport, en enhörningsglitterspray, vilken liten ryttartjej vill inte ha en sån kan man ju fråga sig. Självklart fick vi testa lite på Bella så nu luktar det mer som en frisörsalong i stallet samtidigt som Bella glittrar fint i ljuset från lamporna i stallgången. 

(null)

(null)

Om vi fortsätter på tema nytt så vad passar bättre än att få ett par egna Kingslandstrumpor i farsdagspresent. Tror nog att både E, A och L tycker att det är bra att även jag vill ha saker inne i ridsportaffören...

Vi tog en lättare skrittur utomhus på en för Bella ny väg, Moria fick visa hur det skulle gå till och Bella följde lugnt och tryggt med på promenaden. Bella hann även träffa kompisen Brisco som är ungefär lika stor och påminner i utseendet om Bella. De iakttog varandra nyfiket...de är också grannar då de har hagarna bredvid varandra. 
(null)

En ytterligare nyhet är att ridklubben håller på att installera ny belysning i det stora ridhuset. Nåt som är efterlängtat av både ryttare och hästar, det har ju länge varit lite mörkt och otäckt ner i vänstra hörnet enligt många hästar. Passar perfekt nu när man mer och mer kommer att rida inomhus. 

Under veckan lyckades Bella på nåt sätt dra till skon på sin ena hov så skon började lossna. Det var så typiskt för bara nån dag innan hade vi skott Moria och nu fick vi kontakta Niklas S som är den hovslagare som vi använder. Vi fick dock först hjälp av Ulrika K i stallet att på onsdagkvällen ta bort den gamla skon, innan Niklas kunde hjälpa oss att på fredagen få dit en ny sko. Vi hade egentligen tid nästa vecka för Bella men som tur var kunde vi tidigarelägga detta några dagar. 

Mycket nytt har det blivit senaste två veckorna, men det är väl så livet är när man har häst...det finns alltid nåt som ska göras, nån ny produkt som man vill testa eller nån ytterligare pryl som måste inhandlas...snart är det ju jul och jag tror inte att oddsen är så höga på att det skulle kunna finnas hästprylar i ett eller flera paket...kanske även till mig😀.

(null)