Att ha häst är inte enformigt…😀
Senaste veckan har återigen bjudit på ett varierat inslag av olika aktiviteter kopplat till hästarna. Ibland känns det ju som att man gör samma sak dag ut och dag in, men sen när man tittar tillbaka på vad man har gjort så är det inte alls bara samma  saker…

För vår del så var det dags för Bella att åka till tandläkaren i fredags. Hur skulle detta gå? Vi har ju aldrig haft Bella hos tandläkaren… E hade bokat tid hos Sara Nyman ute på Wallby säteri  i Skirö utanför Vetlanda. När vi kom ut dit efter en aningens slingrig väg så kunde vi enkelt ställa upp transporten utanför kliniken på grusplanen. Det var en häst inne så vi väntade några minuter innan det var vår tur. Väl därinne skötte sig Bella exemplariskt. A som inte tycker om att gå till den vanliga tandläkaren valde att stanna utanför medan L  följde med in. Efter att Bella fått  lite lugnade medel var det så dags för undersökning. Att en häst har såååå många tänder hade jag inte koll på… Sara N förklarade hela tiden för oss vad hon gjorde och det märktes att hon kunde sin sak. Hon var lugn och pedagogisk så att vi som var där för första gången verkligen kunde känna oss trygga.  
(null)

Under helgen passade vi även på att åka till fam M i Alseda. Det har ju kommit en massa föl som vi var "tvungna" att titta på. Det fanns också ett antal kattungar som både L och A passade på att gosa med. 
(null)


Apropå utflykt så var det i söndags äntligen dags för barnen att åka på ridläger hos Emmas islandshästar. Barnen skulle vara med på nåt som kallades Asa-turen. Det hela började på söndag efter lunch, då bjöds det på våfflor innan det var dags att fixa hästarna. Sen så bar det iväg på en ca 3h lång ritt där målet var Asa-herrgård. En riktig småländsk idyll, en klassisk gul herrgårdsbyggnad precis vid en sjö. Här skulle kvällens middag intagas, men först var det bad med hästarna och sedan för alla ryttarna.
(null)

 Jag+ E kunde ansluta på kvällen och kunde också få njuta av en vällagad middag på herrgården. Efter övernattningen (i ett stort hus bredvid herrgården) så var det dags för frukost och sedan en lika lång ritt tillbaks. Väl tillbaka vid stall Toraliden så skulle såklart hästarna fixas iordning och sen blev det toast och fika. Ett väldigt trevligt upplägg på ridläger!! 
(null)


Så den senaste veckan var inte bara mockning och packa höpåsar utan en massa andra roliga och intressanta inslag avlöste varandra. Tänk vad man får vara med om
när man har häst…glömde nämna att barnen även hopptränade för Sara A också..

Denna veckan så blir det jag +E som får ta hand om hästarna…för A+L är på semester på västkusten…så undra vad för spännande saker som man inte varit med om innan som kommer att hända nu dessa dagar???!