Hästar är räddningen för en helt ”vanlig” svensk sommar...
Jag trodde nog aldrig att jag skulle skriva detta för ett år sedan men räddningen för dennna sommar är nog besöken i stallet...

Vädret är ju som det brukar, ibland sol, ibland regn, ibland blåst och en högst varierande temperatur. Det som tillkommer denna sommar är ju att man inte ska träffa personer i onödan, många turistattraktioner är stängda, man ska inte åka och handla. Vad ska man då hitta på? Trädgårdsarbete=ja, husfix=ja, kanske åka till nåt sommarkafé där man kan sitta ute och fika. En utflykt idag gick till ett mysigt ställe strax utanför Vetlanda, "Flygeln på herrgårn". Här serverades gott hembakt fika i herrgårdsmiljö precis bredvid en sjö. Mycket trevligt ställe väl värt ett besök under sommaren. 

(null)


Och sen kan man såklart åka till stallet. Idag åkte jag och A ut till Moria i Alseda för en träning med Susanne. Skänkelvikning stod på programmet idag. Utöver detta såklart vanligt pyssel i stallet, mockning, fixa mat etc. En aktivitet som blir ett bra och roligt inslag på semestern. 

(null)


För några dagar sedan så hade det kommit ytterligare föl på gården som vi såklart skulle åka och kolla på. Som om inte detta vore nog med djurungar...så hände följande igår.. Det var nämligen så att jag och L på Maxi för att handla medan A+E var ute och red. Precis när vi var klara så får vi ett sms från E att katten Greta hade fått kattungar. Vi skulle inte åka till stallet idag men nyfödda kattungar kan man ju inte motstå....

(null)


Tidigare i veckan så var det dags att rida barbacka på Moria. Detta har A inte gjort så mycket innan men det funkade bra och det blev tom galopp👍. Under ett av passen så var Hanna inne och red hingsten Willum samtidigt, alltid lite extra pirrigt när man har en hingst inne i ridhuset. 

(null)


Kollade precis på lite olika vädersiter. Ska man åka nånstans (i Sverige såklart)? Vädret fortsätter som det gjort de senaste dagarna, typiskt svenskt sommarväder både här i Småland och på tex västkusten. Det är nog lika bra stanna hemma...Som jag antydde i början så var det inte det här jag trodde, att turerna till stallet skulle vara det som livade upp semestern😀.