Vanligaste sjukdomen i stallet, vilken är det ???
Ja vad är den vanligaste sjukdomen i stallet egentligen?? Jag tror att jag har svaret…iallafall just den här årstiden. 

Har ni kommit på det? 

Rätt svar: 
"Täckesångest". 

För visst är det så att detta måste vara den vanligaste frågan och funderingen i stallet just nu ( och de senaste veckorna). Ska hästarna ha täcke på sig? Hur tjockt ska det vara?? 50g, 100g ??? Ska det vara med eller utan hals? Ska man kanske ha halsen på på morgonen för att sedan ta av den när man ger hästarna lunchhö?? Ibland kan man man ju faktiskt undra hur hästarna klarar sig ute i det vilda utan denna "ångest" från oss hästägare…Trots denna "ångest" så känns det skönt att solen börjar titta fram mer och mer, att rida ut nu blir så mycket skönare 😀. 
Utöver detta så vill jag bara tillägga att till familjens förvåning så gick jag för nån vecka sedan in på Hvetlanda Ridsport och köpte ett täcke till Moria, jag tänkte nämligen minska risken för täckesångest, man kan ju faktiskt ha ett täcke till att byta med…det andra kan ju vara blött sedan gårdagen eller vara för tunt eller nåt…
(null)

Vad har hänt mer den senaste tiden? Jo A har fixat Grönt kort, så nu är det ju bara att börja anmäla sig till vårens tävlingar. Tyckte att man hade ett bra upplägg nu, där man gjorde lite egna studier digitalt först innan själva kursen började, sen körde man lite praktiska moment och sedan var det dags för "teoridelen" inkl uppskrivning. 

För några veckor sedan fick A testa att rida på Cavarra, en av de stora hästarna i stallet, riktigt kul, "pappa en sån här häst skulle man ha" yttrades av A…

(null)
Förra helgen var vi iväg hela familjen till Jönköping, roligt att äntligen kunna göra nåt. Vi åt på restaurang på kvällen, sov på hotell, åt god hotellfrukost för att sedan ta oss an lite shopping… undra till vilka butiker vi skulle gå till?? Det blev Hööks, Charlies Häst och sedan toppades allt med ett besök på IKEA…den helgen blev inte gratis…😀. 
(null)

Efter dagens stallbesök avslutade kvällen med
lite "Massipantåta", det är ju trots allt Smålands nationaldag idag, Fössta tossdan i mass…
(null)