Olika former av besök…
Det var det tag sedan som jag skrev något på bloggen, det betyder dock inte att agendan varit tom och att det inte skulle finnas nåt att skriva om, snarare tvärtom. Det har varit full rulle med bland annat tävlingar hemma och borta, både dressyr och hoppning för både A+L. Men temat för detta inlägg är olika former av besök. 

Den senaste tiden har det förekommit både trevliga och mindre trevliga besök på ridklubben. Tyvärr har det hänt att det kommit personer som inte alls har koll på vad som är ok och inte och tyckt att det är riktigt roligt att stimma upp några av hästarna i sina hagar, eller kanske att busvissla när några av ryttarna är ute på en uteritt. Busvisslingar gör ju inte direkt hästarna lugna. Är det av okunskap eller jävelskap?? Ingen aning, man kanske har svårt att förstå konsekvenserna av sitt handlande…eller inte, vad vet jag?? Detta skulle jag iallafall vilja klassa som ovälkomna besökare. Här har man som vuxen fått dra på sig "säga till-hatten" och bli den där tråkiga personen, men här tycker inte jag att vi som är på klubben har nåt val, då detta kan få konsekvenser som inte alls skulle vara bra för vare sig hästar eller barn. 

Desto roligare är det med trevliga besökare som tex igår, när några av våra vänner som egentligen var på väg hem till Oskarshamn ringer och kollar var vi är. Föga förvånande var vi ju i stallet, så de kom helt sonika dit. Vi hann bara träffas en kort stund men ändå ett trevligt och välkommet besök med vänner som man inte träffat på länge…

Ett besök som på sätt och vis var lite oväntat eller åtminstone ovanligt var att det igår anordnades en utställning på Vetlandaortens Ryttarförening. Inga hästar, utan det var Svenska Alpackaföreningen som hade hyrt anläggning för att ställa ut dessa annorlunda djur.
(null)

 I ridhuset var det ca 40 alpackor som bedömdes både på hur de såg ut och på deras  ullkvalitet. Jag tillbringade dagen med att steka hamburgare och kycklingkebab, och fick då faktiskt besök av en alpacka som behövde komma ut och gå en sväng, den tyckte nog inte att det var så kul inne i ridhuset. Söta små djur med en mycket mjuk päls. 
Denna dag så hade vi även långväga besökare då domarna som bedömde alpackorna var hitflugna från Irland. 
(null)


Då vi ju också firar lite halloween nuförtiden i Sverige så har det sedan i fredags dykt upp barn utklädda, bus eller godis??? Vi har gett alla godis. Dessa påringningar skulle man ju kunna klassa som "otäcka besökare" med tanke på hur barnen ser ut men jag väljer nog ända att sätta epitetet trevligt besök på dem också, det känns ju ganska oskyldigt och inte värre än när man i påsktider går runt utklädd till påskkärring 😀. 


(null)

  (null)