Jul i stallet...
Vad passar bättre än att tillbringa julaftonsmorgonen i stallet? Imorse vid halvsjutiden så väckte vi barnen. L satte sig genast upp, det var ju ändå julafton och vi skulle ju fodra hästarna i stallet. 

När vi kom till stallet var det forfarande mörkt och vi skulle fodra hästarna och sedan fylla på vatten i hagen och fylla nätet med hö. Att ha en pannlampa för denna aktivitet är nästan ett måste. Efter morgonfodringen åkte vi hem och åt lite frukost själva innan det var dags att åka tillbaka igen. 
(null)

Idag tog vi ut hästarna på en uteritt, härligt väder men det kändes att det närmade sig nollan på termometern. Det smakade extra gott med den varma glöggen som Ulrika K bjöd på innan vi gav oss iväg👍. Både Bella och Moria smakade varsin pepparkaka och det verkade som att de båda gillade den. 
(null)

Efter att vi själva lagat och ätit julbord var det återigen dags att bege sig till stallet för att släppa in hästarna. De ville trots det fina vädret gärna komma in och äta lite hö i sina boxar. 
(null)

Det kommer att bli ytterligare en tur till stallet ikväll, dels ska hästarna få sin kvällsmat men så ska de också få sina julklappar. De är ju faktiskt en del av familjen. Vi inbillar oss att de på nåt vis känner av att det är nåt speciellt denna dagen. Apropå julklappar så vill jag passa på att tacka Åstratotps Stuteri för den fina julklappen som A + L fick, båda barnen uppskattade den verkligen🙏. Alltid kul att hitta ett paket utanför hästens box 🎁. 
(null)

För vår del så är det rätt så avkopplande att ha stalltjänst så här på julen, att höra hästarna mumsa på hö är nog ett ljud som skapar ett lugn och känsla av trygghet för oss människor. Ett avbrott från en vardag som kan vara ganska fylld av stress. 

God jul alla läsare önskar Kingslandpappan med familj (inkl 2 hästar och 2 kaniner), vi hörs igen 2021. 🐴 🐰 🎅
(null)