Kingslandpappan

Något att reflektera över....,
Jullov = hästlov? Ja då var det dags för jullov, efterlängtat av många. Även ridskolehästarna får lite lov. Visst, de ska ändå ut i hagen och springa av sig på dagarna men det är inga vanliga lektioner. Däremot kan det vara bra för både hästar och ryttare att ge sig iväg på lite uteritt. 

Sagt och gjort, uteritt skulle vi göra. Moria tyckte det var riktigt spännande, nya stigar, nya lukter, nya hagar att gå förbi med hästar som man inte känner. Vi gav oss iväg tillsammans med hästkompisen Mumin vid 14 tiden och vi kom tillbaks ca 1,5 h senare. En bra runda även för oss tvåbenta som gick bredvid. När vi kom tillbaks till stallet hade det börja skymma. Tur att vi hade reflextäcken, reflexbenskydd på hästarna och reflexvästar på både ryttare och oss som gick för egen maskin. Vilken skillnad det gör med dessa gula självlysande västar/täcken. Man syns riktigt riktigt bra😀. Värt att tänka på man ger sig ut såhär i mörka vintertider. Vi såg faktiskt detta några dagar tidigare när vi var ute och körde bil, det fullkomligt lyser av de knallgula täckena som hästarna har på sig, det gör verkligen skillnad!!
(null)

(null)


Igår var det sedan dags för L och Kurre att ge sig iväg, även de tillsammans med Mumin. Alltid bra att vara minst två enligt hästarna🐴. 
Ytterligare uteritt blev det idag för Moria och ett helt gäng med hästkompisar👍. 

(null)


Vi träffade några kompisar och käkade middag för några dagar sedan, det var lite julklappsutdelning, middag och trevligt umgänge till långt in på natten. En av julklapparna var ett spel som hette "Hästminne". En frågesport med bara en massa hästkunskapsfrågor.... Barnen ville gärna spela men det hade hunnit bli lite sent på kvällen. Dock var barnen tydliga med att frågorna som var i spelet var för svåra för oss pappor....undra om man inte skulle ta och öva lite i smyg på dessa frågekort för att kunna briljera ordentligt???

Imorgon är det nyårsafton och det blir inga raketer för oss, Bra för både den egna ekonomin, miljön och framförallt djuren, i vårt fall hästar och kaniner 🐰🐴. Detta har vi kanske inte reflekterat över så mycket innan vi skaffade egna djur men känns som ett självklart val. Jag nöjer mig med några 🎉🎉🎉🎉 här på bloggen. 

Ha en bra nyårsafton, vi hörs 2020.