Kingslandpappan

Går helgen fortare eller långsammare nu?
En helg hemma så här i Coronatider, går den långsammare eller fortare? Min egen upplevelse är att man gör saker i ett annat tempo, man vill liksom fylla ut dagen på ett annat sätt än tidigare. Det som händer i världen runtomkring oss går fortare och fortare  men hemma går det på nåt sätt i ett lugnare tempo. 

Hemma hos oss har ett stort 1000 bitars pussel lagts upp på matbordet. Motivet?? Självklart en flock  med galopperande hästar. Hästar i olika bruna nyanser och sen en stor blå himmel över. En aktivitet som kan sysselsätta en rastlös familj i många timmar. Själv blir jag mest stressad av denna aktivitet men speciellt E och L tycker att detta är kul och utmanande. 

(null)


Pusselbranschen kanske får sig ett uppsving nu när "allt" annat stänger ner och man ska tillbringa mer och mer tid hemma.  För vad ska man hitta på, man kan ju inte bara fastna  framför typ I-paden? Eller?

E kom på den briljanta idén att gå igenom "skogarderoben". För små, för slitna, omoderna, obekväma...var kom alla dessa skor ifrån? Jag har ju många gånger hört att "jag har inga skor". Nu fanns det massa med skor som man tydligen inte kan använda längre... En bonus till detta enligt E är att nu måste man tydligen köpa nya skor, för när man har gjort sig av med gamla skor är det kutym att man fyller på med nya....

(null)


I detta läge är det extra viktigt att ha lite rutiner som gör att man aktiverar sig på nåt sätt.  Här kommer såklart stallaktiviteterna in på ett bra sätt. Man måste passa tider och man får en vettig sysselsättning. Detta är nog en bra räddning för både barn och vuxna om man har möjlighet till detta. Märker att även pyssel, fix och skuttning med kaninerna 
hemma blir en bra aktivitet för att inte fastna för mycket i att "göra ingenting". 

Under veckan har Linnea testat att rida en ny liten ponny, "Brisko". En 9 åring som inte har ridits så speciellt mycket men som har dragit kärror efter sig. L tyckte att han var pigg och man fick vara med lite extra så att han inte skulle hitta på egna saker. 

(null)


Igår var A på uteritt med Moria och en gäng med kompisar på ridklubben. Vädret visade sig på sin bästa sida såhär i mars, solen sken och luften var riktigt frisk.  Skönt att komma ut och se lite annat tyckte både A och Moria. Även här bra att göra nåt utöver det "vanliga", möjlighet att skapa en variation för både häst och ryttare. 

Nu är det söndagkväll och en helg har passerat. Man brukar säga att helgerna går fort och det har denna helg också gjort men ändå känns det som att den har gått långsamt. 😀