Kingslandpappan

Alla dessa kort och licenser....
Jaha, då har det blivit ett nytt år. Vi har redan kommit två veckor in i 2020 och terminen börjar ta form. Lite nya lektionstider för E, L och A har bestämts och tanken är att A ska kunna vara med nångång och tävla i VRF:s dressyrlag i div 3 under våren. För att få tävla finns det mycket att tänka på och praktiska saker som måste vara fixade. Tex behövs ett kort för att få använda anläggningen som man har hästen på och ett annat kort om man vill tävla. 

Kort 1: 
Vi kan väl börja "Grönt kort". Detta är alltså inte  ett kort för att spela golf utan för att få tävla med sin häst.  För att ta grönt kort får man först få en tredagars kurs och sedan avslutas det med ett prov dag 4. Om man är under  13 får man inte ta detta kort själv utan det är upp till målsman att fixa detta. I detta läge var det E som gick denna kurs för en dryg vecka sedan.  Det var mycket regler och saker att tänka på. Som tur är finns det mesta samlat i TR, Tävlingsreglementet, som Svenska Ridsportförbundet har.  När sen kursen har gåtts skapats det genast en inköpslista på vad vi behöver komplettera vår utrustning med, tex en första förbandslåda, en kniv och en lädergrimma mm. Det tar tydligen aldrig slut, alltid är det nåt mer som kan inhandlas till antingen häst eller ryttare...

Även om man inte ska tävla finns det en massa matnyttig information på kursen
om hur man ska hantera sin häst och hur man ska agera i stallet. Det skulle kunna finnas ett "Grönt Kort light"  för ponnyföräldrar i hur det går till på hemmaplan. Dvs vad som förväntas att göras och hur man beter sig i ett stall, inne i ridhuset, inne i boxen, när man ska leda en häst osv..

Kort 2/3.
Anläggningskort/funktionärskort är också ett kort som man ska ha. För att få använda anläggningen tex ridhusen på klubben måste man hjälpa till. Det finns uppstyrt hur många timmar man ska hjälpa till för detta. 45h/år finns som krav här....det är viktigt att alla dessa timmar görs då det krävs för att kunna hålla verksamheten igång på ett bra sätt. 

När vi sedan kommer till licenser så finns det ju både tävlingslicens för häst och en ryttarlicens. Allt detta ska man registrera och betala för via TDB (tävlingsdatabasen). Innnan dess måste man betalat sin medlemsavgift till klubben och ha tagit grönt kort....det är mycket att tänka på innan man ens kommit ut på tävlingsbanan...

Denna veckan ska E åka till Sundsvall, jag L och A ska alltså sköta hästlivet själva några dagar....det börjar med ett ridpass för A med Hanna idag (söndag em) och imorgon ska L ha ett pass på Kurre. Kommer nog att bli en och annan extratur till stallet på kvällarna för att kolla  läget, precis som vi gjorde i fredags. Efter att familjen hade varit ute och ätit på Pinchos så åkte vi och kollade till Moria, fyllde på lite vatten och mat mm. 

Om några veckor är det dags för Gothenburg Horse Show. Då kan jag tänka mig att det kommer finnas nya behov av saker att köpa då det pågår en stor mässa samtidigt som tävlingarna. Även jag måste nog köpa nåt till mig själv, tror att det blir en tur till Kingslandmontern😀. 

(null)