Kingslandpappan

Kan man handla hästsaker på nätet??
Vi har varit på jakt efter en dressyrsadel till A. Vi har letat själva och även tagit hjälp av en sadelcoach. Så plötsligt finns det en annons på Hästnet. En sadel av samma märke och storlek som hoppsadeln...till ett rimligt pris. 

E kontaktade säljaren och fick ett bra intryck. Nu återstod bara frågan hur gör man med betalning och hur fraktar man en sadel??

Säljaren gav som sagt ett seriöst och trevligt intryck och vi kom överens om att vi betalar halva kostnaden plus fraktkostnaden. Man får helt enkelt lita på varandra dvs att sadeln kommer och att vi sedan betalar resten när vi fått sadeln och hunnit prova den. 

Vi hade tur, vi fick en sadel i paketet, det var rätt sadel, den var i bra skick, sadeln passade både häst och ryttare. Värre var det för flera kollegor på jobbet där man inte alls fått det man beställt....

Så frågan som kvarstår, måste man ha tur för att handla hästsaker på nätet eller är man helt i händerna på alla ärliga och oärliga "hästhandlare"??

När väl sadeln har provats så var vi ju "såklart" tvungna att köpa en dressyrgjord och nya stigbyglar. A hade fått ok av E att kolla på detta på Hvetlanda Ridsport och vips så hade A varit inne och fixat detta. A säger då till mig att mamma har sagt att hon ska betala detta, men hon är iväg på ett möte. Av erfarenhet vet jag att dessa möten ofta drar ut på tiden så jag gick in i ridsportaffären för att lösa det ekonomiska, A hade ju lyckats handla på krita med löfte om att mamma kommer strax och betalar... 

När man börjar titta på allt man kan köpa i ridsportsvärlden blir man rätt fartblind. Kan bara nämna att A sa så här: "Pappa, stigbyglarna kostade bara 600kr, det fanns de som kostar 1800kr per STYCK!!! De här var ju jättebilliga!!". 

Är 600kr för en metallbåge och en gummistropp billigt? 1800kr/st är ju hutlöst dyrt. Allt med argumenten att man ska ha det bästa och säkraste, men hur mycket får det kosta??

Om man byter ämne från dyra produkter och oärliga hästhandlare till mer trevliga personer så blev både A och L riktigt glada när de fick varsina hemsydda boots till Kurre och Moria. Det finns de som är både händiga med "nål och tråd" och utan egen vinning ger bort detta till två barn i stallet. Härligt att det finns dessa goda och osjälviska människor som gör nåt för att glädja nån annan😀👍. 


(null)

(null)

(null)

(null)