Kingslandpappan

Det är dyrt med lov....
Att ha två hästtjejer och en hästintresserad fru i familjen är dyrt i vanliga fall. Att de sedan är lediga tillsammans på sportlovet och åker till en ridsportaffär är ännu dyrare....

Det finns så mycket man kan köpa, det kan ju vara bra att ha ett extra träns till det andra bettet så att man slipper byta. Sen var ju det där tränset också så snyggt, det passar så bra med de nya säkerhetsstigbyglarna...så vi måste nog ha båda två. Tur att man var på jobbet när allt detta hände så att man hann bearbeta detta en tid innan man träffade resten av familjen. 

Barnen var i allafall överlyckliga och det första de sa när jag kom hem var "Pappa, pappa, vi har köpt 2 träns och nya bett och så har vi spelat bowling och fikat....". Mycket hann de med under en dag på sportlovet. Hoppas att ridsportaffären har stängt när det blir sommarlov...😀. 

Om en dryg vecka är det dags att åka till Gothenburg Horse Show, frågan som man kan ställa sig då är: "Finns det verkligen nåt mer man kan köpa till en häst?" Och den riktigt kluriga frågan är såklart...Hur dyrt är det att ha en helt egen häst? Med tanke på hur mycket pengar det kostar att bara hyra en häst så måste det vara hiskeligt dyrt.  

Apropå dyrt, ridskolans gamla traktor gick sönder för några veckor sedan. En sån utgift är inte lätt att klara av för en ideell förening. Som tur är finns en stiftelse i Vetlanda som  är kopplad till MP-bolagen. Stiftelsen heter "Stiftelsen Werner von Seydlitz" och verkar för föreningslivet i kommunen.  Vilken bra idé att skapa en stiftelse just för att underlätta föreningars verksamhet. I vårt fall bidrog man så att vi fick möjlighet att skaffa en bättre begagnad traktor👍😀. 

Fredagen ägnades delvis åt hästar, det var såklart dags att testa lite av det som inköpts under veckan. Ett pass med fokus på hoppning avverkades under em. Jag själv kom lagom dit för att se de sista rundorna och sen hjälpa till att bära tillbaka alla hinder.... Belöningen kom dock strax efteråt, fika hade nämligen inhandlats. Det bjöds på två olika sorters bakverk i form av hjärtan, passande en dag som idag👍. 

(null)

(null)

(null)

(null)