Kingslandpappan

Nya hagar och ”Ska man städa i hagen också ..?”
Som jag nämnde sist så var den 1/4 startskottet i vårt "nya" liv. Det var alltså i onsdags vi tog över Moria på heltid.  Den nya fasen inleddes såklart med ridpass. Under detta fick även L vara med. L fick under  översyn av A och E skritta fram  Moria. Två glada tjejer som nu har "egen" häst. Moria är ju lite stor för L men det är ju väldigt viktigt att även hon får känna en delaktighet i detta nya liv. 

Idag lördag var det så äntligen dags för nästa steg i detta. Nu skulle Moria få gå i en annan hage. Tanken är att hon ska få gå tillsammans med Mumin. En riktigt bra lösning då Moria och Mumins ryttare är bästa kompisar sen innan (de har hängt ihop sedan förskolan). Nu håller vi tummarna för att detta ska fungera med hästarna också. 

Men innan man kan använda en ny hage nästa den "städas" och kollas igenom. Ok tänker jag att man kollar över tex staketet så att det är helt och att det fungerar, men att man ska mocka i hagen var ngt nytt. Jag har nog alltid trott att hästbajs i hagen det tar naturen hand om. Nån liten daggmask som helt enkelt löste detta. Men men, man lär sig ju nya saker hela tiden i den här hästvärlden. 

Apropå nya hagar så har både Kurre och Charm fått nya hagar. Deras flyttlass gick igår till stall Bråtåkra. Kommer kännas riktigt tomt då dessa hästar funnits hela tiden i stallet så länge som vi har varit där. Extra speciellt är det såklart med Kurre, den lilla snälla (och busiga) ponnyn som både A och L har lärt sig att rida på. En ponny som tom jag vågade hålla och gå in till i boxen från början. 
Jag räknar med att vi kommer att åka till Bråtåkra rätt många gånger framöver...😀. 
  (null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Så var det då dags att släppa ihop Mumin och Moria. Två spralliga ryttare som precis innan hade ridit ett pass ute på dressyrbanan. Man kan nog sammanfatta det som att det är som i människovärlden, tjejerna bestämmer även i hästvärlden😀. En markering från Moria och sen var det avklarat. 

Båda hästarna var sedan väldigt nyfikna och gick runt och bekantade sig med hagen. Efter ett tag var det som om de alltid hade gått och betat ihop. De följdes åt och de stod bredvid varandra och hade det skönt ute i vårsolen. Båda tyckte det var skönt att slippa täcket och de passade på att rulla sig i hagen. 

Vi fick även en leverans av hö från familjen M. Janne och Barbro kom med en bal på sin pick-up. De passade såklart också på att kolla in Morias nya hage. Här märktes det att Janne är en riktig hästmänniska. Han gick bara lugnt rakt in i hagen och fram till Moria och klappade om henne lite. Alltid bra när hästens ägare är så måna om sina djur👍. Det gör att man själv också anstränger sig lite extra så att det ska kännas bra för både häst och ägare.  

Nu på em är det sedan dags att ta in hästarna efter denna första dag ihop. E+A fick åka själva från familjen S, tror nog att vi kommer att åka tillräckligt många gånger till denna hage så det är nog bra om man kan turas om. 😀

(null)