Kingslandpappan

Cykeltur till stallet = sant
(null)

Att skippa sin sovmorgon när man har lov, kan det vara ett alternativ? Tydligen... Det räcker att säga till att det är dags att gå till stallet för att släppa ut hästarna så blir A klarvaken. 

De senaste morgnarna har jag och A varit i stallet strax före 08.00. Moria har släppts ut till sin hage, boxen har mockats och höpåsar har packats. Ibland har A ridit också. 

A har haft önskemål om att cykla till stallet så det har vi gjort några dagar nu. Det är faktiskt riktigt bra, man vaknar till och man blir liksom piggare av att känna morgonluften i ansiktet när man cyklar fram genom ett ganska tom stad tidigt på morgonen👍. 

Idag ville även L följa med på vår morgontur. Det viktigaste var inte att följa med till stallet utan det viktigaste var själva cykelturen. Idag vaknade L 06.15, hon låg (tack och lov för det) kvar i sin säng tills klockan slog 07.00...sen kom hon in pigg och alert och sa att "jag vill också följa med och cykla idag". 

Igår när jag+A cyklade tillbaka från stallet så stannade vi till på Oskars konditori. A ville att vi skulle köpa påskfika. En ytterligare anledning till detta fikaköp var att man ju ska äta tårta om man trillar av en häst...,detta gjorde E i måndags. 

E sa innan lektionen att det här med hoppning är nog inte min grej längre. Och vips så hände det mellan två hinder, E var på väg åt ett håll och hästen åt ett annat och resultatet är såklart oundvikligt. E åkte av...och en lättare hjärnskakning och lite blåmärken blev följden av detta lilla äventyr. Tur att E hade både hjälm och säkerhetsväst. Det är vid såna här tillfällen man är glad att man inte har tullat på säkerheten. 

Idag hade vi hand om insläppet av alla ridskolehästar tillsammans med familjen K-W. En intressant övning när dessa ca 20 hästar ska släppas från sina hagar tillbaka till stallet. Det är rätt mäktigt när 4-5 hästar galloperar fram längs med grusvägen till stallet, det gäller att inte vara i vägen. 

Jag trodde nog aldrig att jag skulle säga detta, men som läget är just nu i världen är det rätt skönt att ha ett stall att gå till och en häst att ta hand om. Här fortsätter det ju liksom som innan, samma rutiner varje dag oavsett vad som sker utanför "staketet". Så det är nog inte så dumt att ta cykeln till stallet  trots att det är tidigt och att alla sovmorgnar försvann...