Kingslandpappan

Första skoldagen
Då var det dags för Moria att börja skolan. För första gången skulle alltså Moria gå på ridlektion. Man kände att det var lite extra pirrigt för både ryttare och häst denna dag. Tror att man kan jämföra med vanliga skolan när man får in en ny elev i klassen. Vad är det där för en ny häst (elev), hur fungerar du i klassrummet (ridhuset), vad kan du för nåt? Kan du bli min nya kompis? 

Lektionen bestod av markarbete, ridvägar i olika gångarter och bommar som skulle passeras på olika sätt. Moria och A var nog lite extra spända idag men M klarade ända att genomföra de flesta momenten. Ibland ville dock M inte alls göra övningen på avsett sätt utan hittade på nåt annat istället. A fick kämpa på men för att vara första gången i den nya skolan får vi ge det godkänt. Det gäller att hitta lugnet och förtroendet mellan ryttare och häst. 

Om man jämför med ridpasset i söndags när A och Hanna M red så var detta nåt steg tillbaka och det är ju alltid jobbigt när det inte går lika bra som det gått tidigare och som man vet att man kan. Detta är dock en bra erfarenhet, det tar längre tid än man tror att nå dit man vill och man måste kämpa, kämpa, kämpa....och inte ge upp. 

Lite extra kul idag var att Barbro M, Morias ägare och uppfödare, från  Åstratorps stuteri var på plats. Barbro kom in till stallet efter lektionen och hälsade och pratade med A och M. Jag lyckades tom övertyga Barbro om att ställa upp på ett kort👍. 

Imorgon är det dags för en lektion med Susanne, bra att gå igenom de moment som var på passet idag så att man kan få lite extra coachning😁.

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)