Kingslandpappan

Endast häst- och hundmänniskor är vakna...
Inte många som är ute och åker en dimmig novembermorgon. Det är 3 grader i luften och duggregn....då var man på väg till en av helgens  hästhändelser. I lördags var det nämligen dags för KM på VRF och A skulle vara med och tävla  med Moria. Första riktiga dressyrtävlingen för detta ekipage. Det var nervöst och pirrigt. Tur att Hanna fanns med som extra coach till A, det var nog den extra lilla pushning som behövdes 😀. 

Jag fick ansvaret att filma själva ridningen och det kunde jag göra uppifrån läktaren där jag även hade lite kioskförsäljning. Gäller att ta varje tillfälle i akt för att dra in pengar till klubben. Vad blev då resultatet, jo helt godkänt, över 62%, och rätt många 7:or,  inte illa för en första tävling👍. M uppförde sig ok, hon bestämde sig dock för att precis innan slutet av programmet stanna upp och göra nr2. Här blev det poängavdrag, hästar ska tydligen kunna både gå och bajsa samtidigt....inte stanna. 

Helgen fortsatte i hästtävlingens tecken, Pay & Jump på VRF. Ungefär samma väder som dagen innan. Det är nog bara hund- och hästmänniskor som är uppe så här tidigt en söndagmorgon. Inte många andra som offrar en sovmorgon för att ge sig ut och frysa....bara för att ta hand om sina djur. Undrar om det är därför som så många som har häst även har hund? Man är ju liksom redan uppe för att ta hand om ett djur och då kan man lika gärna ta hand om ett djur till?? 

Det var alltså dags för en Pay & Jump på söndagen. Även vid denna tävling skulle A rida Moria. L skulle rida 2 rundor, en med Knytte och en med Kurre. Riktigt roligt tyckte L. Efter genomförda rundor var det såklart dags att fixa rosetter, en för varje runda måste man tydligen ha....E fick sköta koordineringen gällande fix av hästar, kolla när det var dags att hoppa osv. Min uppgift var återigen kioskförsäljning och filmning. Börjar verkligen fundera på vad man ska med alla filmade hopp- och dressyrrundor. Det är ju kul att kolla på dem direkt efteråt men sen???

Tidigare i förra veckan, närmare bestämt i torsdags var det dags att sko Moria. Detta trodde jag väl att man gjorde typ en gång och sen var det färdigt. Var 6-8:e vecka verkar istället vara det normala. Här slår faktiskt Moria även E i skoinköp, E köper inte nya skor var 6:e vecka...tur är väl det😀. 

(null)

(null)

(null)#1 -

Så bra att du ser sambandet häst-o hundägande!! 😉😅 Vi kanske kan ha ett liknande avtal som ni har med Moria?😊
Ja, halvfodervärd till hund. Ni tränar hunden och vi myser med den!
Kram

#2 -

Så bra att du ser sambandet häst-o hundägande!! 😉😅 Vi kanske kan ha ett liknande avtal som ni har med Moria?😊
Ja, halvfodervärd till hund. Ni tränar hunden och vi myser med den!
Kram

#3 - Barbro Mattsson

Så duktiga flickor!! Du måste vara en stolt ponnypappa!