Kingslandpappan

Häst på hembesök...
(null)

Idag var det dags för en liten utflykt med Moria. Vi skulle nämligen åka till stallet i Alseda där Moria kommer ifrån, Åstratotps Stuteri. Tanken var att det dels skulle bli en övning i lastning/lossning av häst samt övning för Moria att åka transport en lite lagom lång sträcka. 

Vi fick hjälp med själva körningen av Janne M som kom med sitt släp till stallet i Vetlanda. E fick lasta på hästen och med lite havre i en hink så gick hon snällt på. 

Väl framme i Alseda så märktes det att Moria kände igen sig. Det gnäggades från både Moria och från de gamla "hästkompisarna".  
A fick sedan leda in Moria i stallet och fixa iordning Moria med allt vad som behöver göras. 

Först fick Hanna M rida och som vanligt gick Moria riktigt fint. Sen var det dags för A att ta över Moria under coachning av Hanna. Det görs framsteg och det är kul att se. 

Medan jag och E tittade på när A red så passade  L på att gosa med katten Greta. Denna orange/vita katt som i höstas bara var en liten kattunge var nu en stor katt med en tjock och yvig svans. Att få komma ut till en gård på landet där det finns en massa djur tycker L är riktigt kul, och då speciellt Greta 🐈. 

Efter ridpasset var Moria helt svettig och A fick svampa av henne med lite vatten. Moria fick sen gå en stund i grimma och äta lite gott grönt gräs innan det var dags att åka tillbaka igen. När det så var dags att lasta igen så krävdes det lite mer övertalning, det var ju jättegott gräs här.... Men efter några försök så gick hon på och färden gick tillbaka till VRF. 

När vi närmade oss stallet i Vetlanda fick jag åka en sväng till McDonalds först, klockan var ju nästan 14.....ibland är ju detta stället räddningen för hungriga familjer... 

När Moria kom till sin hage så gnäggade hon till Mumin, undrar vad hon sa? Kanske nu är jag hemma igen? Man kan ju faktiskt ha fler ställen som känns som hemma även när man är en häst.