Kingslandpappan

På vissa ställen är allt som vanligt eller....
Alla påverkas mer eller mindre...av vaddå? Coronavirusets spridning såklart. Det påverkar våra sjukhus, företag, skolor, idrottsföreningar, arrangörer och oss enskilda individer. Det känns nästan som att man är med i en katastroffilm. Men vad är  viktigt då? Jo, att inte låta sig uppslukas av detta helt och hållet, självklart ska vi agera, men inte överreagera. 

En plats där allt är som vanligt (nästan) är ju faktiskt stallet.  Det är kanske lite andra samtalsämnen men hästarna ska forfarande ha mat, släppas ut, ryktas och det ska mockas i boxen. Hästarna har ingen aning om vad Corona är. Det är riktigt skönt att vara i denna miljö där allt är som vanligt. 

Det som dock påverkar oss är detta med tävlingar och större möten och samlingar. Tex så har klubben en Pay&Jump tävling på söndag och då har vi fått riktlinjer från Svenska Ridsportförbundet. Tex att man ska gå ut med att man bara har en medhjälpare med sig, minska antalet klasser, inte ha någon publik och att stänga sina cafeterior. I Vetlanda har man gått ett steg längre, här är alla evenemang med mer än 100 personer stoppade tillsvidare. 
I det korta perspektivet påverkar detta oss nog inte särskilt mycket, men vad händer om vi tex måste ställa in större tävlingar? Detta är ju en viktig inkomstkälla för oss och alla andra klubbar. Hur länge kommer detta att fungera för klubbar där varje krona är viktig. Visst, jämför man en människas liv mot en klubbs överlevnad så är väl svaret enkelt, men det påverkar ändå många  människor negativt om inte våra klubbar får ekonomin att gå runt. Det är inte bara "stora" ishockeyklubbar som tappar intäkter utan även "små" ridklubbar. Här måste vi som är aktiva i olika föreningar verkligen hjälpas åt för att det ska finnas en långsiktig överlevnad. Än viktigare är väl att fler väljer att bidra med sin tid för att få det att fungera. 

Själv skulle jag gått på Smålands Ridsportförbunds årsmöte på måndag, men det blev inställt pga Corona ...nu kanske ni funderar på vad jag skulle göra på detta möte. Jag kan ge er en lite ledtråd, på ett årsmöte ska man välja medlemmar till styrelsen.....

Vi skulle även åkt tills en gymnastiktävling i Växjö i helgen, men den blev inställd. E skulle åkt till Sundsvall med jobbet på söndag, resan inställd, jag skulle åkt till Oslo på ledarseminarie i slutet på mars, men även detta är såklart inställt. Helt plötsligt fick man en dag hemma....det är då man ser att man inte städat på länge...syns särskilt bra när solen skiner in genom fönstret. 

Apropå den inställda kiosken på söndagens tävling så är det bra med lite fantasi som L har. Hon satte nämligen upp en egen kiosk hemma i vardagsrummet. Smidigt att handla godis för oss i familjen. Dock var även detta lite påverkat av vår omvärld, godiset delades nämligen ut men en stekpincett så att man inte skulle behöva ta i det med fingrarna. Men ändå härligt att se att man mitt i detta kan hitta anledningar att leka och att allt är som vanligt (nästan). 😀

(null)

(null)