Kingslandpappan

Yrken man knappt visste att de fanns....
Nu har man fått lära sig namnen på ett antal nya yrken. Under senaste veckan har jag kommit i kontakt med hästmassör, hästtandläkare och sadelcoach. De två första kan man ju lista ut vad de gör på ett ungefär men den 3:e???

Alltså, en Sadelcoach kommer och hjälper till för att hitta en sadel som passar både till ryttare och häst. Det borde ju inte vara så svårt kan man tycka men ju mer frågor som det ska svaras på desto mer svar finns det. Att välja sadel visar sig vara en långt mer komplicerad uppgift  än jag först trott....

Idag var det dags för A och E att gå upp tidigt för att rida Moria. Att öva på ett dressyrprogram var det som stod på schemat. 
Att gå upp tidigt på morgonen en lördag kan ju tyckas konstigt men det går förvånansvärt lätt att gå upp tyckte A. Att ha ett ridhus för sig själv är ju riktigt lyxigt😀. 

Även lördagskvällen gick i hästens tecken, vi skulle nämnligen kvällsfodra alla hästarna i både riskolestall och medlemsstall. Många hungriga hästar som blev glada över att få sitt hö och andra smaskigheter. En stor variation av olika blandningar i en massa hinkar skulle hällas i alla krubborna....en hel vetenskap att bestämma vilken mat som passar till vilken häst....vilken gigantisk marknad det måste vara🐴. Alla vill ju att just sin häst ska ha rätt mat för att må så bra som möjligt. Oavsett pris???? 

Apropå pris, efter stallbesöket tog L och jag en sväng in på MAXI, morötter för 5kr kg, vad billigt, vi köpte 6 påsar. Alla hästar gillar ju morötter, eller?? Kurre gillade iallafall morötterna 🥕 som han fick av L vid kvällsfodringen. Så nu kan vi fylla upp tunnorna igen med lite nya morötter. 
(null)