Kingslandpappan

Tripp, Trapp, Trull, Tårta och Mips.
För första gången kunde E+A+L rida tillsammans. I söndags var det alltså dags, en dressyrlektion med Susanne och alla tre tjejerna. L på Kurre, A på Moria och E på Lasse,  olika stora ryttare och olika stora hästar på ett och samma ridpass. Susanne lyckades  hitta på lämpliga övningar till alla ekipage samtidigt, helt anpassat efter både ryttare och häst 👍. 
(null)

Under veckan var det också sista "vanliga" lektionerna för terminen och för L var det då dags att testa att rida barbacka. L fick rida på Sixten, en stor svart häst...och det både travades och galopperades....tjooo vad det gick, det gick tom så fort att L inte riktigt kunde hålla balansen.  L gled av Sixten och landade på backen....och slog sig lite i huvudet. Tur att den rosa hjälmen satt på plats!!!!

Om man trillar av så är det tydligen obligatoriskt att bjuda på tårta, så vad gör man??? På vägen hem från L:s lektion var det bara att svänga in på Oskars konditori på Maxi  och köpa lite bakverk, i detta fall blev det lite Budapest- och Napoleonbakelser och det måste väl ändå kunna räknas som tårta eller hur?? 
 
Har man sedan slagit i hjälmen så är det ju även dags att kolla på en ny hjälm så i onsdags blev det en tur till  Hvetlanda Ridsport för att prova en ny. Många fanns det att välja på, men om man nu kan köpa en med glitter på så är det väl det man vill som 7-åring. Det blev således en svart hjälm med en massa "bling". L blev supernöjd när hon sedan kunde använda denna hjälm under ridpasset med Kurre. 
(null)

Vid hjälmprovningen fick man lära sig ytterligare en förkortning, nämligen "Mips". 
Mips ska vara det senaste i hjälmväg och skydda bättre vid "sneda" slag och rotation och fördela kraften på ett bättre sätt. Vilken utveckling det har blivit gällande säkerhet och hjälmar, en stor skilllnad från den gamla blåa VM-Jofa hjälmen i blå plast som jag hade när jag åkte skridskor som liten. Allt var nog inte bättre förr....